Tävlingskommittén informerar

Tävlingskommittén informerar om 2018
 
Måtte snön snart försvinna så att banpersonalen kan komma ut på banan och rusta upp den inför, vad vi hoppas ska bli en härlig säsong. Våren är den tiden på året då mycket förberedelser görs inför den kommande säsongen. Nytt för i år är att Växjö GK nu har en sammankallande tävlingskommitté som ansvarar för klubbens alla tävlingar under året.

Vilka sitter i kommittén?
Jonas Månsson (ordf.), Fredrik Alldén (Pro Vgk), Annica Ahlén, Bengt Hägerstrand, Kerstin Hägerstrand, Gunilla Ernfjäll-Bång, Kerstin Forsgren, Carina Axelsson Ohlsson, Jens Magnusson, Björn Svensson.
Har du frågor eller synpunkter om kommittén är du varmt välkommen att kontakta någon av ovanstående för mer information.

Växjö GK har en otroligt fin bana som uppskattas av såväl våra medlemmar och av gäster. Att det spelas mycket golf på vår banan råder det inga tvivel om och många vill ta del av vår fina produkt. Förutom egna klubbtävlingar har vi andra som är intresserade av att arrangera tävlingar på vår bana. Tänker främst på att vi under 2018 kommer stå värd för bland annat:
  • Galvin Green Junior Open (JMI)
  • Smålandsserie för D30, H60, D70, H80
  • JSM Klubblag omg 1
  • DM Äkta makar och Äkta makar +100
Vi på klubben ser det som en ära att få vara spelplats för flertalet nationella och regionala tävlingar. Klicka på fliken nedan för att ta del av hela tävlingsutbudet för 2018.
Vänligen observera att tävlingarna kan komma att få andra namn under säsongen beroende på om vi hittar en sponsor för tävlingen. Känner du någon som är intresserad av att bli tävlingssponsor eller har du själv en verksamhet som är intresserad att få vara titelsponsor till en tävling är du varmt välkommen att höra av dig till oss. 
Notera även att företagsgolf och andra grupparrangemang inte finns med på denna lista.
Länk: Växjö GK:s tävlingar 2018

Vad är nytt för 2018 när det kommer till tävlingssidan?
Det är lätt att man alltid gör som man gjort tidigare år. Vi i kommittén har försökt att vrida och vända på några stenar för att skapa ett tillfredställande program för 2018. 

Matchspelsstege: Det här är ett helt nytt koncept på Växjö GK. En matchspelsstege kommer genomföras under året på Växjö GK i syfte att du som medlem ska förhoppningsvis träffa nya ansikten i klubben. Då matcherna spelas med hcp och från valfri tee så kan verkligen alla ställa upp! Klicka på länken för att ta del av all information. 
Länk: Matchsspelsstegen 2018

VSOP-tävlingar på utvalda onsdagar och söndagar: VSOP står för Valfri start och partner. Detta innebär att du som har en inbokad starttid kan göra ett tillägg och därmed få rundan klassad som en tävling. Detta kommer vi att genomföra på utvalda onsdagar och söndagar under våren, datum kommer vi inom kort att presentera på vår hemsida under fliken Onsdags- och söndagsgolf.
Har du spelat Onsdagsgolfen så känner du till hur en VSOP-tävling är. Kommittén vill erbjuda dig som medlem en möjlighet att tävla även på utvalda söndagar. All information om detta finner du på klubbens hemsida under fliken Onsdags- och söndagsgolf.
Länk: Onsdags- och söndagsgolf 2018

Trivselgolf
Golf är så mycket mer än bara golf. Golf är ett fantastiskt sätt att umgås på, socialisera och träffa nya människor. Under våren 2018 kommer vi testa ett nytt upplägg som vi valt att kalla för Nine & Dine. På utvalda fredags eftermiddagar genomförs en 9-håls partävling av lättare spelform och därefter är det gemensam middag i restaurangen. Perfekt som After Work inför helgen! Vi hoppas och tror att detta ska bli ett uppskattat tillägg för säsongen 2018 där vi kan locka till oss nya tävlande in i golfen. Mer detaljerad information finner du nedan.
Länk: Nine & Dine 2018
 
Nya rutiner gällande anmälningstiden och publiceringen av startlistan inför en tävling
En av klubbens stora mål för 2018 är att öka tillgängligheten på banan så att fler kan få uppleva och ta del av vår fina bana. Från och med 2018 går anmälningstiden för en klubbtävling ut fem dagar innan tävlingsdag och startlistan publiceras två dagar innan tävlingsdag. Anledningen till att vi tidigarelägger anmälningsdagen är för att kunna släppa eventuella överblivna tider, som tävlingen inte behöver, i ett tidigare skede. Då kan medlemmar och gäster hinner boka in sig och då fylla upp dessa speltider. Se till att anmäla dig tidigt till de tävlingar som du eller dina spelpartners vill spela!

Golfveckan 
Tidigare år har klubbens golfvecka genomförts v 30. I år kommer vi att ha vår golfvecka under v 29. Missa inte att anmäla dig till någon av veckans alla tävlingar!

Som du säkert ser är det mycket information nu inför säsongstarten. Vi hoppas att du som medlem finner tävlingsprogrammet intressant och kanske redan nu bestämmer dig för vilka tävlingar som du eller en kompis kommer att delta i. 
Nu längtar vi fram till sol, värme och en bana i härligt skick! 

Vänliga hälsningar,
Tävlingskommittén Växjö GK

Kommentarer