Per Nyman, banchef, informerar

Hej!

Det är november och det är hög tid att summera säsongen och förbereda för nästa. Våren var kall och det dröjde långt in i maj tills värmen kom på allvar. Hösten har varit varm och till dagens datum har vi bara haft en handfull antal frostnätter. Det är väldigt ovanligt. Det är lite tidigt att säga att det är så här klimatet kommer vara åren framöver men vi kan i alla fall slå fast att det sett ut så här i några år nu. Det påverkar golfsäsongen när det är så här. Det kan göra att vi måste öppna banan senare på våren men vi kan spela längre på hösten. höstspelet får dock inte äventyra gräsets förmåga att övervintra bra. Får vi mycket vinterskador och det blir en kall vår kommer öppnandet försenas mycket.

Förra året kände jag att vi inte var förberedda på så mycket spel som det blev. Insatserna för att få gräset att hålla en hel säsong var för klena så tills i år tog vi höjd. Vi är nöjda hur bra framför allt greenerna har hållit i år. Vi ser en helt annan kvalité nu denna höst än förra.

De kraftiga regnen som fallit i oktober och november har självklart påverkat banan. Det är helt naturligt att det tar ett tag för vattnet att rinna igenom grästurfen tills det når dräneringarna. Väl där skall det försvinna fort. På några ställen har vattnet inte transporterats bort som det ska så vi har lagt en hel del tid på att få det att fungera.

Planerade jobb framöver är att lufta de flesta spelytor, dressa fairways och tömma bevattningssystemet. När vi kommer till att djuplufta greenerna kommer vi stänga banan för spel på ordinarie greener och öppna upp för spel på vintergreener.

Till er som gillar att spela höstgolf så ber jag er att laga nedslagsmärken och uppslagna torvor ordentligt. Alla skador som sker nu är kvar till solen och värmen kommer i vår. Till er som ställt in klubborna för säsongen önskar jag en god övervintring och glöm inte bort att möjligheten finns att träna och utvecklas i vinter. Ta del av klubbens kursutbud via hemsidan och kom förberedd till säsongen 2022!

Ha det gott!

Per Nyman, Banchef