Många trevliga händelser på Växjö GK

Här kommer en sammanfattning av Augusti månads härliga händelser för Växjö Golfklubb

Damdag

Den 1 augusti hade vi damdag där 33 st damer spelade i 3 manna lag. Vann gjorde laget med Louise Salomonsson, Kristin Kaasen och Ann-Christine Nyblad. Närmast hål med hickoryklubba blev Ann Rydén. Ett fint arrangemang av damkommittén.

Teen cup regionkval (kval till riksfinal)

Tävlingen avgjordes på Nybro golfklubb och vi hade hela 8 st deltagare. Av dessa gick 2 st vidare till riksfinal. Molly Rålin i F 14 och Emil Olofsson i P15. Klubben har nu haft 5 deltagare i riksfinalen på två år. Vilket är bra jobbat.

Riksfinalen Teen Cup på Trummenäs

I finalen spelade Molly till sig en bronsplats. Genom sina fina andra runda på 74 slag klättrade Molly till en 3e plats. Stort grattis. Emil Olofsson blev 10a i sin klass. Grattis till er båda till ert fina spel.

Juniorerna till Sverigefinal

15 augusti slog Växjö GK Vasatorps juniorer i särspel och kvalificerade sig till Sverigefinal. Detta innebär att vi är bland de 16 bästa juniorlagen i Sverige. Sett till ranking, före dessa tävlingar, var vi 80e plats i Sverige. Så det är en rejäl förbättring. Stort grattis till bra spel säger vi till, Molly Rålin, Louise Ekesall, Emmie Davidsson, Elias Engstrand, Hampus Henriksson, Ludvig Henriksson, Emil Olofsson och Sebastian Härlin. Tränare och coach är Fredrik Alldén.

Finalen spela helgen 3-5 september på Abbekås. Stort lycka till önskar golfklubben.

Stolta medarrangörer av Lakersgolfen och Växjö Charity

24 augusti spelades Lakersgolfen

Med 80 deltagare som är partners eller spelare/ledare till Växjö Lakers genomfördes Lakersgolfen. Alltid lika kul att få arrengera detta tillsamans med Växjö Lakers. Vinnare på -17 var laget med årets nyförvärv Olle Lycksell. I laget medverkade också Ludvig Ernstsson, Oscar Martinsson och Marcus Royson.

26 augusti var det dags för Växjö Charity

18 hål med dubbelstarter, 144 st deltagare. På varje hål fanns det montrar med hålvärdar från olika företag. Fantastiskt arrangemang av alla på Växjö Charity. Vi är glada för att få vara medarrangör till er Charity.

Under dagens spel så fick man köpa ett driverutslag, utmana en pro eller pitcha ner i en gummibåt. Allt mot att man skänker en peng till Charity.

Stensons Paragolf camp

Den 7 aug genomfördes Stensons Paragolf camp på Växjö GK. Som ett led i att sprida mer info om Paragolfen i hela landet genomfördes 7 st camper på olika plats i Sverige och alla på samma dag. Stort tack till klubbens Paragolfkommitté för ett förträffligt genomförande. 10 deltagare bjöds på spel och träning med Parakommittén och klubbens tränare Fredrik Alldén instruerade. SGF bjöd på lunch och fika.

21 augusti spela sydtourens paragolf

Pargolfen är aktiv på klubben med både träningar och spel. Den 21e aug var det dags för tävling. På plats fanns golfare från hela södra Sverige.

Klubbens träning

2021 är ett aktivt ungdoms år. Trots bara en  professionell tränare under året, har vi ökat LOK aktiviteten kraftigt under året. Detta tack vare, Fredriks engagemang, ideella ledare och föräldrar. Dock håller inte volymen av ideellt arbete över tid (vilket redan visat sig). Saknade av en tränare är stor och syns genom att vi fått avstå arrangemang, utbildning och träningstillfällen. Klubbchefen har fått göra gröna kortet kurser och uppföljning träning med både senior och juniorgrupper. Så inför 2022 är det viktigt att vi får en tränarresurs till, vilket styrelsen också beslutat.

Klubbens träningsprincip följer SGFs utbildnings modell. Dvs vi behöver en nivå av fysik och rörlighet för att klarar av att slå golfslagen. Dvs förmågan att slå slag bygger på vilka fysiska och rörlighets mässiga förutsättningar spelaren har. Sedan kommer förmågan och tryggheten i golfslagen påverka viljan att spela. Och när du är trygg  i spelet kanske  viljan finns att tävla.