Klubbchefen informerar - nu fungerar utskrift av scorekort igen och vår hemsida

Äntligen är ordningen återställd, utskrifter och hemsida fungerar igen

Nu fungerar utskrifter av scorekort i shoppen, igen. Och hemsidan fungerar också som det ska. Vidare vill jag passa på att informera om flera andra saker

Aktuella greenfee samarbeten i sommar

Sand GC

Passa på att spela den omtalade banan Sand GC. Sand GC erbjuder Växjös GKs medlemmar att gästa deras bana under vecka 27 till vecka 29 med en rabatt på 25 % på gällande greenfeepris. Ladda ned en digital voucher i Sweetspot appen och uppge koden för Sand GC kampanjen nedan:vaxjo2021

För att ladda ned vouchern, klicka på profil - voucher - lägg till (uppe i högra hörnet) - skriv in ovan nämnda kod - välj lägg till. När ni sedan bokar en starttid i appen så kommer ni få alternativet voucher. Välj voucher Växjö - Nässjö kampanj och ni får automatiskt 25 % rabatt på priset för perioden den avser. Gå sedan vidare och betala er bokning. Du kan enbart använda vouchern på dig själv. Så varje person behöver göra sin egna bokning för att få rabatten och den gäller 1 gång per person. Avbokar du får du pengarna tillbaka på ditt kort och vouchern blir aktiv igen om du t ex vill ändra dag. Välkommen till Sand GC.

Nässjö GK

Även Nässjö GK erbjuder Växjös medlemmar 25 % rabatt. Samma procedur som nedan för att ladda ned vouchern.

Kod: vaxjo21

Perioden som rabatten gäller är: V. 26 - v. 28.

Alvesta GK, Glasriket GK och Älmhult GK

Här gäller för fullbetalande medlem i Växjö GKrabatt på - 20% alla dagar och tider. Kolla dock alltid förutsättningarna innan spel.

Lagan GK har avslutat kronobergs samarbetet till 2021.

 

Ny medlemsundersökning pågår - avslutad 7 juli

Den 23 juni fick hälften av klubbens medlemmar den första enkäten av årets medlemsundersökning, Players 1st i sin mailkorg. OBS att den kan hamna i skräpkorgen. För oss på klubben är dina svar viktiga och vi tackar på förhand för att du tar dig tiden att delta.

Undersökningen genomförs av det danska företaget Players 1st i samarbete med Svenska Golfförbundet, där ca 370 svenska golfklubbar deltar. I undersökningen ställs frågor om bland annat bana, klubbliv, service, träning och restaurang.

För oss i klubbens ledning är Players 1st ett utmärkt verktyg för att få reda på hur ni medlemmar ser på verksamhet och vår anläggning. Resultatet används i arbete med att göra rätt prioriteringar och sätta upp mål för klubbens framtid. Det är särskilt intressant just nu när styrelse och klubbledning siktar på att ta fram en 5 årsplan. Så har du inte redan svarat på enkäten så tag chansen senast 7 juli. Du kan alltid höra av dig med tips och idéer. På hemsidan under fliken Medlem finner du en enkel instruktion för detta. Hör gärna av dig.

Undersökningen går ut via mejl vid två tillfällen under golfsäsongen, till hälften av medlemmarna vid varje tillfälle. Den andra undersökningen skickas ut den 25 augusti, för dig som inte får en mailinbjudan nu i juni. Återigen, stort tack för din medverkan!

Restaurangavtal

Vid senaste styrelsemötet beslutades att fortsätta samarbetet med nuvarande krögar duo, Johan och Christer. Vi ser att kiosken fått ett utökat utbud och deras Aftergolfkvällar skapar fler tillfällen att ”hänga kvar” på klubben. Passa på och besök deras Aftergolf. Som vanligt bjuds det på toppen bra mat till bra pris.

Många arbetsprojekt är i gång

Idag jobbar vi på klubben med flera projekt samtidigt

- 5 årsplan är det övergripande projektet. Klubbens vision, mål och långsiktiga inriktning. Vad gör vi bra och vad är bra? Vad behöver vi göra bättre och borde vara bättre? Som tex, range, träningsområde, inomhushall, kioskområde, klubbhusområde, fler medlemmar i träning m m

- Träningsverksamheten. Kortsiktigt och långsiktigt. Räcker nuv tränarresurser till?

- Norra sidan om Araby sjöväg. Dvs range och golfarenan. Hur optimerar vi detta så det blir gynnsamt för ekonomi, tränare, spelare som är nya och spelar som är etablerade

- Vision 50/50 rullar på och skall implementeras i kommande 5årsplan

Personalens arbetsmiljö

Den årliga arbetsmiljö enkäten visar på en positiv arbetsmiljö bland hela personalen. Vi har under våren skapat en arbetsmiljögrupp som jobbar vidare med att säkerställa jobbet med Systematiskt arbetsmiljöarbete, SAM. Arbetsledarna Per Nyman, banchef och Lars Prick, klubbchef, har gått kurs i Systematiskt arbetsmiljöarbete, SAM i syfte att stärka upp förmågan i dessa frågor.

Ekonomi

Här måste jag säga att det mesta följer budgeten, ganska exakt. Prognosen visar ett bra ekonomiskt år även 2021. Det som sticker ut positivt är att shopen har en fortsatt ökad försäljning. Vi ligger ca 15 % högre än 2020, vilket var ett mycket bra år. Stort tack till Jocke och Per i shopen för ert förträffliga arbete.

Nytt betalningssystem för rangen

Under 3 veckor har vi nu haft ett helt fungerande system för betalning på rangen, på båda sidor. Det har varit en prövande tid för oss i personalen som vill bidra till tillgänglighet och enkelhet. Faktum är att det finns svenska klubbar som drabbats hårdare än vi och som varit helt nedstängt.

Du kan nu på rangen betala med Swish, betalkort och via appen GolfMore. I appen kan du göra dina köp av tex mängdrabatter. Du kan fortsatt använda rangekort som du kan ladda i shopen eller via appen.

Beläggning och spel

Vår bana är fortsatt attraktiv för spel och beläggningen kan jämföras med förra året iaf till och med 30 juni. Prognosen visar på drygt 40000 st ronder 2021 och det är vad vi tagit höjd för när det gäller skötsel och driftskostnader. Intäktsbudgeten ligger dock på 34000 ronder, i syfte att säkra ett gott resultat för året. Jag noterar en efterlängtad ökning av fullbetalande medlemmar men också antalet juniorer ökar.

Till hösten har vi några större företagsgolf arrangemang med bla BMW, Växjö Charity och LF riksgolf. Till detta kommer en SGF tävling för senior touren.

Träningsverksamheten

Här är det på sin plats att tacka alla ideella inom UEK som medverkar till att vi kan öka antalet träningstillfällen för klubbens ungdomar, trots att vi har en tränare mindre. Fredrik gör ett bra jobb och tar stort ansvar för skolans verksamhet (NIU) men har också infört golfäventyret som en naturlig del av barn och ungdomars spelutveckling. Att barn får spela golf på sina villkor och utvecklas i sin takt på 30-50-100 banor borde vara lika viktigt/naturligt som vuxna kan välja tee på 18 hålsbanan. Jag vill särskilt peka på Peter Szilagy och Calle Gustavsson samarbete med Fredrik för att vi nu lyckas öka antalet träningstillfällen från ca 500 till ca 750 i år. Detta sker även med hjälp av ett flertal föräldrartränare och 3 ungdomstränare, som alla fått utbildning i sin uppgift.

Många golfhälsningar

Lars Prick, klubbchef Växjö GK

Kommentarer