Klubbchef info ang corona

Som alla vet så har vi många eftergifter att göra i samband med den pandemi som nu pågår. Här gör jag som klubbchef ett försök att samla informationen som rör vårt golfspel. Min avsikt är att göra detta löpande.

Lars Prick, klubbchef

Träningsverksamhet

Denna typ av verksamhet tillåts. Tex så kan du ta din lektion, träna på rangen (avstånd mellan mattor är 3 m) och spela på banan även om det är okända du spelar med. Vi skall alla följa de skarpa rekomendationer som ges, men tillhör du riskgrupp ska du vara extra noga med instruktionerna.

- undvika närkontakt
- hålla avstånd minst 2 meter
- ta inte i flaggan, låt den stå kvar
- ta upp bollen med handsken på
- bunkerkrattorna är tillbaka, men använd den bara med handske på.
Du får gärna kratta bunkern med din fot eller klubba!

Tävling

SGF har ställt in alla SGF tävlingar till den 30/6. De rek skarpt att klubbar och distrikt inte skall genomföra några tävlingar. Så Växjö GK ställer också in alla tävlingar till den 30/6. Det innebär för många golfare ökad tillgänglighet när startförbuden minskar. Det negativa blir att vi får inga företagsgolf under våren och dessa skjuts framåt eller avbokas. Vill du läsa mer ang tävlingsrestriktioner och rek från SGF?

Uteblivna företagsgolf, events  eller motsv innebär minskade intäkter för klubben och detsamma gäller då restaurangen.

HCP rond mm

Här kan du läsa mer info om Vägledning för golfregler i corona tider

När är bollen hålad?
Hur intygar du ditt resultat? etc...

Folkhälsomyndighetens rekomendationer

FHM råd kan sammanfattas med att Ta personligt ansvar.

- Res inte
- Håll social distansering
- Idrotta gärna men undvik närkontakt

Som en förening med samhällsansvar ska vi följa de rekomendationer som myndigheter ger oss. Här hittar du länken till deras hemsida med råd till oss samhällsmedborgare som är på en idrottsanläggning. Klick här

Andra åtgärder som golfklubben gör

- Klubbchefen kommer delvis att arbeta hemifrån.
- Persomöten sker uppdelat mellan banpersonal och tjänstemän
- banpersonalen äter lunch i omgångar
Syftet är att minimera smitta som gör att alla i personalen blir sjuka samtidigt.

Kansli

- Medlemsärenden kan fortsatt göras i shopen, men gärna via telefon eller mail för att minska den personliga kontakten- klubbchef@vaxjogk.com eller 0470-21515

- Ny medlem? Du kan anmäla dig via länken på hemsidan. Klicka här

Shop

- Jocke i shopen erbjuder personlig service. Om du önskar boka tid för individuell service kontakta shopen.

- Använd gärna appen On Tag eller MGBokning när du bokar din starttid och ankomstregistrerar dig. Via On tag eller MGBokning kan du också föra ett digitalt scorekort och efter avslutad runda registrera ditt hcp.

- Vi kommer ha markeringar i golvet vid kassan för att hjälpa till att hålla avstånd till varandra

- Vid betalning i shop, använd er gärna av swish eller betala med kort för att undvika att växla pengar mellan varandra.

- Shopen öppnar nu också ett tält där du kan köpa vissa " grab and go produkter". I syfte att hålla social distansering vid golfspel och köp i shopen.

Restaurang Araby Wärdshus

- Stötta dem gärna

- De erbjuder Take Away

- Antalet platser har minskats ner både ute och inne. Innebär ökat avstånd mellan borden

- Handsprit finns att tillgå i restaurangmiljön

- Det finns avståndsmarkeringarna i golvet för att underlätta avståndet

Städning

- Hädanefter kommer vi att öka på städningen på toaletter och de allmänna ytorna i klubbhuset och reception/shop.

Med vänliga hälsning

Lars Prick, optimistisk klubbchef