Joakim Söderström lämnar Växjö GK

Bästa klubbkompisar…

I juni så tackar jag för mig. Då har jag haft glädjen att få vara er klubbchef i nästan tre händelserika, spännande, roliga och, ibland, en smula turbulenta år.

I samband med att jag tillträdde på Växjö GK i augusti 2014 såg våra planer annorlunda ut. Min fru, Helene, arbetar sedan många år på IKEA och när huvudkontoret för några år sedan skulle flyttas från Helsingborg till Malmö var tanken att hennes avdelning skulle placeras i Älmhult och att vi därmed skulle bosätta oss i Växjö. Så blev det tyvärr inte då avdelningen till slut hamnade i Malmö. Detta har inneburit att jag under nästan tre år har pendlat mellan hemmet i Helsingborg och Växjö. Det har inneburit att dagarna blivit ganska långa och det har till slut tagit ut sin rätt. Försöken att hitta en övernattningslägenhet i Växjö gav jag upp ganska tidigt i en stad med nästan 23 000 studenter.

Det har ändå varit ett svårt beslut fyllt av vånda och tvekan. Växjö GK lärde jag mig älska redan under min tid på Linnéuniversitetet på 80-talet och banden till klubben har definitivt stärkts ytterligare. Det har skett massor med bra saker under dessa år och det finns, glädjande nog, massor kvar att göra. Styrelsen har nyligen inlett ett omfattande visionsarbete som ska vägleda klubben in i framtiden. Ett mycket bra initiativ som kommer säkerställa en fortsatt positiv utveckling av en av de grönaste och mest praktfulla golfbanor vi har i riket. Det känns också tryggt att de som ska leda den fortsatta utvecklingen i praktiken redan finns på plats, ett fantastiskt gäng medarbetare som i alla delar brinner för sin uppgift och som varje dag försöker göra klubben lite bättre. Glöm inte att ge dem en klapp på axeln då och då, det är en oöverträffad energigivare.

Även om jag inte försvinner riktigt än så vill jag ändå passa på att tacka för de här åren och önska klubben, personalen, styrelsen och alla er medlemmar som får lov att spela golf på denna sköna plats varmt lycka till i framtiden!

Med en smula vemod,

Joakim Söderström