Intervju med Alexander Björk inför The Open

I skrivande stund har Alexander Björk precis klarat cutten i veckans Europatourtävling, Aberdeen Asset Management Scottish Open. Efter fredagens runda fick vi till en liten frågestund med Alexander som delar med sig av följande.

Vilken start du haft på din första säsong på Europatouren. Hade du kunnat förvänta dig en sådan start på säsongen?

Absolut har det varit en bra start på säsongen! Jag hade inte direkt några förväntningar inför detta året, men jag visste att spelet som jag har är tillräckligt bra efter förra året på Challengetouren. Jag har valt att försöka köra vidare på samma linje som tidigare år. Självklart finns det saker i tekniken och spelet som jag kan finslipa på och förhoppningsvis göra ännu bättre i kommande tävlingar. Men det är skönt att ha en bra grund att stå på redan så tidigt under säsongen.

Vi är många från klubben som följer ditt spel varje vecka. Kan du kortfattat beskriva hur en tävlingsvecka ser ut?

I år är tävlingsveckorna annorlunda jämfört med förra året. Förra året när jag spelade på Challengetouren så spelade jag ofta Pro-am på onsdagen och då kunde jag flyga hem söndagkväll och ut till nästa tävling tisdag eftermiddag många veckor. I år ligger inte tävlingarna riktigt lika smidigt. I och med att jag inte har spelat så många av banorna tidigare så jag får flyga ganska mycket emellan och vara framme redan på söndag alternativ måndag. Detta gör att veckorna blir lite längre och därmed en aning slitsammare.

På tisdagen blir det ofta inspel av banan eftersom onsdagen brukar vara reserverad för Pro-am. Från torsdagen är det precis som vanligt med 4 dagars tävlingsspel om man klarar cutten. Jag brukar vara på plats på banan så jag får ungefär 1 timmes uppvärmningstid. Efter att varvet är spelat, scorekortet signerat så drar jag mig ofta tillbaka till hotellet för att spara på energin.

Du levererade ett imponerade spel under tävlingen i Paris för några veckor sedan. Förutom en fin placering i tävlingen så säkrade du även en biljett till The Open. Hur ska det bli att pegga upp i major?

Ja det var en bra vecka i Paris. Tyvärr räckte det inte hela vägen fram denna gången. Hade lite för många puttar på kanten sista rundan, annars kunde det blivit riktigt bra. Men en bra placering och riktigt kul att ta en plats i The Open.

Kommer förberedelserna vara annorlunda eller tar du det som "en vanlig tävling"?

Har spelet 3 tävlingar nu på rad som är nästan lika stora som The Open så jag kommer vara bra förberedd inför tävlingen. Min förberedelser kommer vara desamma som vid alla andra tävlingar. Även om detta är en majortävlingen så är det inga större skillnader emot de andra tävlingarna som vi spelar.

Från klubbens sida vill vi önska vi dig ett stort lycka till i din första majortävling. Vi är många som kommer följa ditt spel med stort intresse!

Vid tangentbordet,
Fredrik Alldén