Information inför banvårdsdag

Banvårdsdagen!

Det är en märklig tid vi lever i just nu. Coronasmittan tar nästan all uppmärksamhet. Jag hoppas ni klarar er bra hur det än drabbar just er.

Jag planerar att köra banvårdsdagen som planerat den 28e mars kl 9.00 men vi anpassar oss till rådande omständigheter. Vi kör INTE någon samling vid verkstaden. Jag vill att ni skickar ett mail till mig om ni tänker komma. Jag svarar er på det mailet vart ni skall bege er och hjälpa till. Ni som är hålvärdar får gärna kolla med era kompisar vilka som kommer och sedan anmäla det till mig.

Jag vet att många som varit med tidigare år tillhör riskgrupper som inte skall utsätta sig för onödiga kontakter med andra människor. Jag räknar inte med att vi blir så många i år men ni som är friska och krya är mer än välkomna att komma och hjälpa till. Det har blåst ner ovanligt mycket grenar som måste bort innan vi kan klippa.

I övrigt kan jag säga att banan är mycket blöt. Tidigare år har vi fått 35-40 mm regn i februari. I år har det fallit 180 mm! Kommer det inte mer regn kommer det försvinna ganska fort för det rinner bra i våra dräneringar och diken.

Förra året öppnade vi greenerna efter banvårdsdagen. Jag vet inte nu om det blir möjligt även i år. Vi gjorde ett stort luftningsarbete i höstas som gör att ytan på greenerna är lite sköra. Jag vill att gräset är i ordentlig tillväxt innan vi börjar spela på dem. För det behöver vi värme, värme, värme och gärna lite sol.

Ta hand om er!

Per Nyman, Banchef

per.nyman@vaxjogk.com

Kommentarer