Information från banchef - Banan öppnar på ordinarie greener

Information från Banchef!

Först och främst vill jag rikta ett stort tack till alla som hjälpte till på banvårdsdagen i lördags den 28/3. Det fungerade bra att sköta allt via mail istället för att ha en stor samling. Visst uteblev kramarna och handslagen men det blev en ganska härlig stund i den varma vårsolen. Sammanlagt var vi 132 stycken och jag tror att de flesta tyckte det var skönt att tänka på något annat än Corona för en stund. Av rishögen att döma var det inte ogjort arbete. Det var en tuff vinter för träd och buskar med mycket nedfallna grenar. Av det syns det nu ingenting. Tack än en gång!

Nu på lördag öppnar vi de ordinarie greenerna. Det känns bra att komma med något positivt i sådana här tider. Med hänsyn till det rådande Corona-läget kommer vi följa Svenska Golfförbundets rekommendationer. Det innebär att vi inte kommer placera ut några krattor i bunkrarna, inte sätta ut bolltvättarna och att alla måste putta med flaggan i. Slår ni ner er i en bunker får ni fixa till spåren efter er så gott det går med hjälp av foten och/eller klubban. Vi kommer inte sätta ut dasset mellan hål 7 och 8 i år. Vi kan inte lösa tvättmöjligheterna på ett tillräckligt bra sätt. Måste ni gå på toaletten efter hål 7 hänvisar vi till toaletten vid 11ans tee. Under helgen 4-5/4 kommer dricksvattnet att hållas avstängt. Detta pga frostrisken som finns på morgonen som kan förstöra vattenfylldakranar.

I övrigt kan nämnas att vi kör med en klubbas lägesförbättring över hela spelfältet tills vidare. På vissa hål kommer vi slå ut ifrån mattor. Vänligen respektera detta då våra tees inte klarar av fullt slitage innan växtligheten kommit igång för fullt. Övningsgreenerna vid klubbhuset respektive ettans tee kommer hållas stängda ett tag till. Övning hänvisas till övningsområdet. Till sist kan jag meddela att det har torkat upp mycket bra efter vinterns myckna regnande så det är tort och fint.

Mycket nöje!

Per Nyman