GOLFLEDARUTBILDNING OCH HÖSTLOVSAKTIVITET

Höstlovets aktivitet

De senaste veckorna har vi genomfört en höstlovsaktivitet med totalt 30 st barn, 12 år och yngre. Ledare för detta var Fredrik Allden, Hampus Henriksson och Lars Prick. Växjö kommuns bidrag bidrog till att kunna genomföra aktiviteten. Tack för detta, Växjö kommun.

Vi vill tro att många av dessa barn kommer tillbaka för mer golf till våren. Till våren erbjuds dessa golfäventyret träning och gratis spel på korthålsbanan. Där kommer vi  ha en 50 och 100 meters bana som bygger på golfspel på barns villkor.

Golfledarutbildning

Den 9/11 genomförde vi en golfledarutbildning för ledare och intresserade föräldrar.

Kursen handlade om grunderna för ungdomsidrott som tex:
- varför och vad kräver ungdomar för att utöva sport
- levling inom golfen, 30 bana, 50 bana, 100 bana, spel med hcp
- bas metodik för golfträning
Kunna slaget, variera slag längden, variera läget/underlaget och spela
- planera träningspass

Stort tack till Emmie, Fredrik, Kjartan, Kristian, Andreas, Dorry och Magnus. Ni gjorde detta mycket bra.

Nästa kurs hålls i mars 2020. Är du intresserad kontakta klubbchefen, Lars Prick. Epost: klubbchef@vaxjogk.com

Lars Prick, kursledare GL 1
Klubbchef Växjö GK