Banchefen informerar

Information från banan

Hej!

Så är då säsongen igång. Vädret är skolboksexempel av aprilväder. Det kan vara alla årstider under samma dag.

När man väljer att öppna en bana kan man ha olika krav beroende på vilken policy man har i klubben. Vissa väljer att inte öppna banan förrän konditionen är helt perfekt, vissa väljer att inte öppna förrän gräset är i full tillväxt och vissa vill ha öppet så mycket det går. Inget av alternativen är fel. Vi väljer det sistnämnda. Vi anser att det är roligare att ha öppet trots att bollen ligger lite dåligt och att bollen inte rullar helt perfekt på greenerna än att hålla stängt och vänta tills allt är så bra det kan bli. Det får inte äventyra kvalitén under högsäsongen och det innebär att vi öppnar banan med vissa förbehåll. Vi spelar från mattor på de tees som slits mycket, vi klipper inte så lågt och så ofta och vi har lägesförbättring på hela spelfältet. Bunkrarna är inte perfekta, alla högar efter banvårdsdagen är inte upptagna och ventilboxarna är inte tillbakasatta. Vi tror att ni hellre spelar med dessa skavanker än att behöva vänta tills de är åtgärdade.

Det är fortfarande kallt på morgonen och vid ett flertal tillfällen har det varit frost fram till klockan 9.00 på morgonen. För att vara på den säkra sidan har vi blockerat starttider på morgonen. Detta kommer vi sluta med så fort vi ser att frostnätterna uteblir.

Med Coronautbrottet kom det föreskrifter hur vi bör agera från klubbens sida för att minska smittspridningen. Lämna gärna flaggan kvar i hålet när ni puttar och i bunkrarna gäller följande:

Vi vill att ni sätter på er handskar innan ni tar i krattan. Detta kommer skydda både dig och den som kommer efter dig. Ta med ett par handskar hemifrån för att ha till hands. Vi kommer även ha trädgårdshandskar till försäljning för en billig peng i shopen. Har ni inga handskar jämnar ni till sanden med foten och klubban.

I år tillämpar vi lägesförbättring i bunkrarna men det innebär inte att ni bara kan strunta i att vara rädda om dem och sluta sköta dem. Gå inte i de branta slänterna utan gå i och ur där bunkern är som lägst. Vi i banpersonalen lägger ner mycket tid för att hålla slänterna hårda. Går man i slänten gör man den mjuk och bollarna kommer lättare att pluggas.

Laga nedslagsmärken! Det är den bästa åtgärden ni kan göra för att förbättra spelupplevelsen både på kort och på lång sikt.

Till sist vill jag flagga för vår nya digitala banguide. Ladda ner appen som heter LiveCaddie. I den finns många funktioner som hjälper både er golfare och oss som banarbetare. Ett exempel är att vi kan se var golfare befinner sig samt var många golfare går. Vi kan till och med få ut data på var många letar efter sin boll. Detta är till stor nytta för oss men det kräver att ni är inloggade i appen. Vi kan inte se vem och det loggas inte heller vem som har gått var. Vi kan bara se att en person befinner sig där eller har gått där. Jag hoppas detta täcker alla frågor om GDPR.

Mycket nöje önskar Per Nyman, Banchef