Banchef, Per Nyman, informerar om arbeten på banan i höst

Hej!

Det är just nu ett fantastiskt väder och man kan knappt tro att hösten är nära. Man kan se det på solen som inte når upp lika högt på himlen och på daggen som ligger kvar långt in mot lunch.

Gräset växer för fullt. Cellerna i gräset är fyllda med vatten och näring. Vid plusgrader är cellväggarna elastiska och tål ganska mycket. Vid minusgrader blir väggarna lika bräcklig som första isen på sjön. Trampar man på den så spricker den. På grund av detta förbjuder vi spel så länge det är frost på banan. Likt tidigare år går det inte boka det tidiga tiderna långt i förväg. Vi släpper morgontiderna när vi är säkra på att det går att spela.

Under höst och vinter handlar det mycket om att kunna ta hand om vatten. Vi vill inte att det skall bli stående uppe på ytan utan rinna ner i marken. I slutet av september kommer vi inleda höst och vinterarbeten. Det innebär hålpipning, luftning och dressning. Vi kommer arbeta för att göra det så spelbart som möjligt så snabbt som möjligt. Vi har för avsikt att kunna spela så länge det bara går.

Ha det gott!

Per Nyman, Banchef

Kommentarer