Aprilinformation från Per Nyman, banchef

Information från banan

Hej!

Vilket underbart vårväder vi har. Jag förstår att det är så många som vill komma ut och spela. Nästan varje tid mellan klockan 8 och 16 har varit bokad. För att möta allt spel så här tidigt på säsongen innan gräset växer för fullt har vi tagit till en del säkerhetsåtgärder. Vissa utslag sker från matta och flaggorna har stått på ställen så att mycket av greenerna sparas. Ju mer växtligheten kommer igång ju fler säkerhetsåtgärder kommer vi släppa på.

Det är fortfarande kallt på morgonen och vid ett flertal tillfällen har det varit frost fram till klockan 8 på morgonen. För att vara på den säkra sidan har vi blockerat starttider på morgonen. Detta kommer vi sluta med så fort vi ser att frostnätterna uteblir.

Med Coronautbrottet kom det föreskrifter hur vi bör agera från klubbens sida för att minska smittspridningen. Vi valde att ta bort bunkerkrattorna. Meningen var att spelaren skulle jämna till efter sig med foten och klubban. Tyvärr har uteblivna krattor tolkats som att spelaren inte behöver göra någonting. Detta har resulterat i att bunkrar blivit ospelbara. Vissa spelare har tagit till lägesförbättring men det är inte tillåtet i hinder. Vi kommer till påskhelgen placera ut krattorna igen men då gäller följande:

1. Vi vill att ni sätter på er handskar innan ni tar i krattan. Detta kommer skydda både dig och den som kommer efter dig. Ta med ett par handskar hemifrån för att ha till hands. Vi kommer även ha trädgårdshandskar till försäljning för en billig peng i shopen.

2. Har ni inga handskar jämnar ni till sanden med foten och klubban.

När jag ändå har er uppmärksamhet ber jag er att hjälpa medspelare och framförallt oss banarbetare. Gå inte i de branta slänterna utan gå i och ur där bunkern är som lägst. Vi i banpersonalen lägger ner mycket tid för att hålla slänterna hårda. Går man i slänten gör man den mjuk och bollarna kommer lättare att pluggas. Laga nedslagsmärken! Det är den bästa åtgärden ni kan göra för att förbättra spelupplevelsen både på kort och på lång sikt.

Lycka till och ha en glad påsk!

Per Nyman, Banchef