Anmälan barn- och ungdomsträning

Är ditt barn intresserad av att spela golf och vara med i träningsgrupp?

Nu är det dags att anmäla sig till barn- och ungdomsträningen på Växjö GK. Alla barn och ungdomar som varit med i träningsverksamheten under 2019 behöver inte anmäla på nytt utan anmälan riktar sig till nya som vill vara med i träningsgrupp. Nedan finner du anmälningslänk samt information om klubbens träningsverksamhet för barn och ungdomar. Varmt välkomna!

Klicka här för att anmäla ditt barn

Sista anmälningsdag 15/3.

Barn och ungdomsverksamheten på Växjö GK

På Växjö GK är golf inte bara en sommarsport. Hos oss har du möjlighet att golfa året runt och därigenom utvecklas som golfare under årets alla månader, utan större uppehåll, tillsammans med dina golfkompisar. Intensiteten på träning, spel och andra aktiviteter kommer att varierar beroende på period på året.

Växjö GK erbjuder alla barn och ungdomar (från 6 år+) en möjlighet att spela golf. Allt från nybliven golfare till elitsatsande golfspelare. Växjö GK använder sig av Svenska Golfförbundets material för barn- och ungdomsträning som heter Golfäventyret. I Golfäventyret får barnet ha kul samtidigt som det lär sig golfen geom att spela och steg för steg "levla" vidare till nästa nivå. Genom regelbunden träning tar sig barnet successivt vidare genom level 1, 2, 3 och 4, och kan därefter spela på den stora banan. Läs mer om Golfäventyret här. https://golf.se/for-spelaren/spela-golf/golfaventyret/

Alla barn och ungdomar som är med i klubbens träningsverksamhet får ett Golfäventyrshäfte och kan kontinuerligt bocka för vilka utmaningar som klarats av och med tiden ”levla” vidare.

6-9 år - 900 kr, träning maj-september (uppehåll juli) tot 14 veckor

Alla barn som är mellan 6-9 år erbjuds en vardagsträning i veckan under perioden maj-september med uppehåll under juli från ordinarie vardagsträning. Under juli erbjuds möjlighet att delta i klubbens sommarträning som genomförs under en förmiddag i veckan.

10-21 år - 1500 kr, träning maj-september (uppehåll juli) tot 14 veckor

Alla barn och ungdomar som är mellan 10-21 år erbjuds två vardagsträning i veckan under perioden maj-september med uppehåll under juli från ordinarie vardagsträning. Under juli erbjuds möjlighet att delta i klubbens sommarträning som genomförs under en förmiddag i veckan.

Genom den bifogade filen kan du läsa mer om klubbens barn- och ungdomsverksamhet där du får vet mer om träningstrappan, helgaktiviteter, lägermöjligheter och tävlingar.

Föräldramöte

För att föräldrar ska få mer information om klubbens barn- och ungdomsverksamhet bjuder klubbens Junior- och elitkommitté tillsammans med klubbens PGA Professionals in till föräldramöte. Syftet med mötet är att få informera om årets verksamhet och aktiviteter. Här får föräldrar även möjlighet att träffa ansvariga från klubben och en chans att ställa frågor.

2020 kommer föräldramötet att genomföras 17/3-20 kl 18:00 i restaurangen på Växjö GK.

Klicka här: Anmäl dig till föräldramötet

Ledarutbildning

För att kunna upprätthålla en kvalitativ juniorverksamhet är Växjö GK beroende av junior- och föräldraledare. Klubbens Junior- och elitkommitté och PGA Professionals är ansvariga för den idrottsliga delen av klubbens verksamhet men behöver stöd för att kunna genomföra träningar och aktiviteter till alla barn och ungdomar som vi har i träning. Årligen genomför Växjö GK ledarutbildning och använder sig av Svenska Golfförbundets material, Golfens ledarutbildning som finns i två steg, GL1 och GL2. Allt för att ge stöd till alla ledare som ställer upp klubben. Att ställa upp som ledare handlar inte om att ge tekniska instruktioner utan att skapa en trygg miljö och genomföra färdigplanerade övningar och aktiviteter.

Exempel på aktiviteter där ledare behövs: uppstart/ kick-off, vardagsträning, lördagsträning, Dacketouren och avslutning.

Växjö GK strävar efter att bygga upp en bredd och kvalitativ grupp med ledare som kan ställa upp och hjälpa till. Allt för att inte belastningen ska bli för stor.
Lördag 4/4 eller söndag 5/4 kl 10:00-15:00.
Kallelse med anmälan skickas ut i början av mars 2020.