Matchspel

Välkomna att deltaga i vår matchspelstege 2021.

Det hade vi gärna försökt att genomföra detta år men, tyvärr, blir säsongen för kort för att detta ska gå. Vi hoppas att kunna välkomna dig till nästa säsongs matchstege!

 

Matchspel är en trivsam spelform där två personer spelar mot varandra och där kampen och chanstagningarna om varje hål blir som en minitävling. Man spelar om varje hål och ett hål kan vinnas, delas eller förloras. Det gäller att spela hålet på färre antal slag än motspelaren. Matchen är avgjord när någon leder med fler vunna hål än vad det återstår att spela. Vår matchspelsstege spelas med handicap. I en handicapmatch erhåller spelaren med den högre spelhandicapen hela skillnaden mellan de båda spelarnas spelhandicap. De erhållna slagen fördelas på hålen efter stigande hcp-index.

Matchresultatet införes på matchspelstegen som satts upp på vår anslagstavla!

Deltagare: medlem i Växjö GK, tävlingshandicap och H55+. Gemensam klass. Deltagarna rankas före lottning.

 

Anmälan via Min Golf från 1 april men senast 16 april. Kostnad 50 kr per deltagare. Avgiften skall överföras till

bankkonto i Länsförsäkring bank 9024 3276 577 senast före första match. Uppge namn och ev golf-id. En del banker vill ha ett - streck mellan clearingnummer och kontonummer. Prova med det om sifferraden enligt ovan inte fungerar.

 

Summan av avgifter blir priser till finalisterna.

Förlorarna i omgång 1 får en extra chans att gå vidare. Det kommer att krävas 5 spelomgångar. För att få flyt i tävlingen krävs att matcherna spelas inom rätt tidsintervall, annars lottas matchen. Extralånga perioder ges under semestertid.

 

Ansvarig att se till att komma överens om match och beställa tid är den i paret som står överst på stegen. Man kan spela sin match på valfri bana i Sverige. Om båda spelarna spelat banan tidigare på dagen (ex måndagsgolfen) får man ändå spela sin match samma dag.

 

Återbud till överenskommen tid kan bara ges pga allvarlig händelse ex sjukdom (således ej om vädret är dåligt eller man fått något annat för sig som man hellre vill göra). Annars måste man skänka matchen.

 

Lottningen är nu klar och publiceras  här nedan och på vår anslagstavla i klubbhuset. Har du segrat noterar du resultatet från matchen på Matchstegen på anslagstavlan.

2019 TÄVLINGEN.

Vinnare blev Håkan Carnegård som i finalen mötte Bengt Hägerstrand i en tät match som slutade 1/0

 

 

Uppdaterad  20210528 12:30 BjoSve