Matchspel

Välkomna att deltaga i vår matchspelstege 2018.

Matchspel är en trivsam spelform där två personer spelar mot varandra och där kampen och chanstagningarna om varje hål blir som en minitävling. Man spelar om varje hål och ett hål kan vinnas, delas eller förloras. Det gäller att spela hålet på färre antal slag än motspelaren. Matchen är avgjord när någon leder med fler vunna hål än vad det återstår att spela. Vår matchspelsstege spelas med handicap. I en handicapmatch erhåller spelaren med den högre spelhandicapen hela skillnaden mellan de båda spelarnas spelhandicap. De erhållna slagen fördelas på hålen efter stigande hcp-index.

Matchresultatet införes på matchspelstegen som satts upp på vår anslagstavla!

Deltagare: medlem i Växjö GK, tävlingshandicap och H55+. Gemensam klass. Deltagarna rankas före lottning.

Anmälan via Min Golf efter 26 mars men före 16 april. Kostnad 50 kr per deltagare. Avgiften skall överföras till bankkonto i Länsförsäkring bank 9024 3276 577 senast före första match. Uppge namn och ev golf-id

Summan av avgifter blir priser till finalisterna.

Förlorarna i omgång 1 får en extra chans att gå vidare. Det kommer att krävas 5 spelomgångar. För att få flyt i tävlingen krävs att matcherna spelas inom rätt tidsintervall, annars lottas matchen. Extralånga perioder ges under semestertid.

Ansvarig att se till att komma överens om match och beställa tid är den i paret som står överst på stegen. Man kan spela sin match på valfri bana i Sverige. Om båda spelarna spelat banan tidigare på dagen (ex måndagsgolfen) får man ändå spela sin match samma dag.

Återbud till överenskommen tid kan bara ges pga allvarlig händelse ex sjukdom (således ej om vädret är dåligt eller man fått något annat för sig som man hellre vill göra). Annars måste man skänka matchen.

När lottningen är klar publiceras Matchstegen här och på vår anslagstavla i klubbhuset. Har du segrat noterar du resultatet från matchen på Matchstegen på anslagstavlan.

Längre ner på sidan en kopia av Matchstegen som den ter sig ut på vår anslagstavla. En uppfräschning är på gång men nu kan ni kontakta er motpart. Enklast sker det genom att gå in i vår medlemsmatrikel, under medlemsidor. Där finner du telefonnummer och mailadress. Lycka till!

Uppdaterad  2018-04-19 BjoSve