Kristall Cup

Kristall Cup - en tävling för H60-H79

Kristall Cup spelas som en lagtävling varje höst mellan Glasrikets GK och Växjö GK under ”Ryder Cup”-liknande former. Kvalificerade att representera klubben i denna prestigefyllda tävling är de 8 främsta oldboysen vid fyra kvalificeringstävlingar i samband med måndagsgolfen. Dessa äger rum fyra måndagar under augusti-september. År 2017 spelas Kristall Cup den 14 september på Växjö GK.

Hur kvalificerar man sig?

Kristall Cup spelas på Växjö GK eller Glasriket GK vanligtvis under september månad. Laguttagning sker genom fyra kvaltävlingar (KC). Se Måndagsgolfsschemat för att se vilka tävlingar som är kvaltävlingar och aktuell speldag och plats .

För uttagning till de 8 platserna i laget gäller snittresultatet på de tre bästa kvalresultaten.Vid kvaltävlingar gäller tee 56 för H60-69 år och tee 46 för H70-79.

VÄXJÖ GK SEGRADE i torsdagens match i Kristall Cup. Resultaten från spelet hittar du längst ner på sidan. Under Diamant Cup hittar du Sergys fotoreportage från matcherna.

Tävlingsregler

Regler och förutsättningar

• Tävlingen heter Kristall Cup.
  • Vandringspriset, som är uppsatt av Glasrikets GK, ska vara ständigt vandrande.
  • Cupen spelas en gång/år. Jämna år på Glasriket GK och udda år på Växjö GK.
  • Tävlingsdag ska vara en torsdag i mitten av september. Det är hemmalagets skyldighet att i god tid inbjuda till tävlingen och komma överens om speldag och speltid.
  • 8 spelare deltar från vardera klubb. Spelarna delas in i fyra tvåmannalag
  • Tävlingen spelas i bäst av åtta matcher.
  • På förmiddagen spelas bäst/sämstboll över 18 hål. Lag 1 möter lag 1 osv.
  • Slagtävling. Vi ”nollställer” slagen efter den spelare som har lägst shcp i bollen.
  • På eftermiddagen spelas greensome över 9 hål. Lag 1 möter lag 2, lag 2 möter lag 1 osv. Slagtävling. Hcp-beräkning enligt punkt 2 nedan.
  • Greenfee betalas av gästande lag med 150 kr per deltagare.
  • Resp ordförande alt lagledare är tävlingskommitté.
  • Åldersgräns för deltagande är H60-H79
  • Max exakt hcp 25,0 får tillgodoräknas.
  • H60-69 år spelar från gul/56 tee. H70-79 spelar från röd/46 tee.
  • Laguppställningen utväxlas senast dagen före match.

Handicapberäkning vid greensome match

Sidans reducerade spelhandicap beräknas enligt följande: Reducerat spelhandicap är summan av 60% av spelhandicapen från spelaren med det lägre spelhandicapet och 40% av spelhandicapen från spelaren med det högre spelhandicapet. Därefter sker avrundning av reducerad spelhandicap:

Vardera sidans reducerade spelhandicap inklusive decimal utgör jämförelse grund då antalet slag skall ges eller tas i förhållande till den andra sidan. Efter jämförelse sker avrundning till närmaste heltal.

Regler och tidigare resultat, pdf för utskrift

Uppdaterad 2017-09-15 BjoSve