Gubbaklubban

Gubbaklubban – fem torsdagar i Kronoberg

Gubbaklubban är en tävling för herrar 55+ mellan deltagande fem klubbar inom Kronoberg. En spelomgång per år på respektive bana.

• Tävlingen är populär och kan ta ett startfält på max 144 deltagare då vi tillämpar kanonstart.
  • Spelformen är handicap slaggolf över 18 hål singel.
  • Vi spelar i tre klasser A, B och C där GIT delar lika antal per klass.
  • Prisutdelning sker i samband med respektive tävling. Max 7 hcp-priser per klass.
  • Anmälan göras via Min golf. Principen ”först till kvarn” gäller.
  • OBS! Alla ska välja tee i anmälan oavsett ålder. Två tee, motsvarande röd eller gul tee på resp klubb.
  • Lagtävling. Gubbaklubban är också en lagtävling mellan de fem klubbarna. De två bästa nettoscorerna från resp klass och tävling summeras. Bästa klubb förvaltar vandringspriset - en hickoryklubba.
Datum Aktivitet Spelplats

Ansvarig VGK

Tors 18 maj Gubbaklubban Glasrikets GK Palle Olsson
Tors 8 juni Gubbaklubban Älmhults GK Palle Olsson
Tors 29 juni Gubbaklubban Lagans GK Palle Olsson
Tors 10 aug Gubbaklubban Alvesta GK Palle Olsson
Tors 31 aug Gubbaklubban Växjö GK Palle Olsson

RESULTAT från 18/5 på Glasriket

Solen gassade och tidvis hade vi fördel av den hårda vinden från söder. Trots hårt arbete från de 26 deltagarna från Växjö GK lyckades vi inte nå ända fram utan slutade på en fjärdeplats. Nedan hittar du en sammanställning av lagtävlingen och enskilda scorer.

Du hittar även resultaten som vanligt under MInGolf

Den 8/6 är det åter dags. Då besöker Gubbaklubban Älmhult som utlovade samma väder som nu här på Glasriket. Glöm inte att anmäla dig!

Uppdaterad BjoSve 2017-05-19