Diamant Cup

Diamant Cup - en tävling för H80+

Diamant Cup är en 2017 nyinstiftad cup. Den spelas som en lagtävling varje höst mellan Glasrikets GK och Växjö GK under ”Ryder Cup”-liknande former. Kvalificerade att representera klubben i denna prestigefyllda tävling är de 6 främsta H80+ oldboysen vid fyra kvalificeringstävlingar i samband med måndagsgolfen. Dessa äger rum fyra måndagar under augusti-september. Diamant Cup samma dag som Kristall Cup.

Hur kvalificerar man sig?

Diamant Cup spelas på Växjö GK eller Glasriket GK vanligtvis under september månad. Laguttagning sker genom fyra kvaltävlingar (KC). Se Måndagsgolfsschemat för att se vilka tävlingar som är kvaltävlingar och aktuell speldag och plats .

Regler och förutsättningar

• Tävlingen heter Diamant Cup.
  • Vandringspriset som är uppsatt av Växjö GK skall vara ständigt vandrande.
  • Cupen spelas en gång/år.
  • Tävlingsdag: Samma dag i september, som Kristall Cup.
  • 6 spelare deltar från vardera klubben. Spelarna delas in i tre tvåmannalag.
  • Tävlingen spelas i bäst av 6 matcher.
  • Efter Kristallcupens start spelas bäst/sämstboll över 9 hål. Lag 1 lag 1, 2 - 2, 3 - 3
  • Efter fika hål 9 spelas greensome över 9 hål. Samma lagkonstellationer.
  • Greenfee betalas av gästande lag med 150 kr per deltagare.
  • ordförande alt. lagledare är tävlingskommitté.
  • Åldersgräns för deltagande är 80+.
  • Max exakt hcp 36,0 får tillgodoräknas.
  • Alla spelar från röd/46 tee.
  • Laguppställningen utväxlas senast 3 dagar före match.

Handicapberäkning vid greensome match

Sidans reducerade spelhandicap beräknas enligt följande: Reducerat spelhandicap är summan av 60% av spelhandicapen från spelaren med det lägre spelhandicapet och 40% av spelhandicapen från spelaren med det högre spelhandicapet. Därefter sker avrundning av reducerad spelhandicap:

Vardera sidans reducerade spelhandicap inklusive decimal utgör jämförelse grund då antalet slag skall ges eller tas i förhållande till den andra sidan. Efter jämförelse sker avrundning till närmaste heltal.

Resultat i Diamant Cup

År