Oldboys

Oldboysverksamheten – till glädje för alla Herrar 55+!

Du som är 55 år eller äldre är välkommen att delta i oldboyskommitténs verksamhet. Idag är vi ca 400 herrar inom klubben i denna åldersgrupp. Vi är en mycket aktiv del av klubben. Vi anordnar tävlingar, utflykter, motionerar och har trevligt tillsammans i stort sett varje vecka under säsongen. Dessutom har vi givande utbyte med oldboys inom klubbarna i Kronobergs län.

Sektionen utgör en väsentlig del av den idrottsliga verksamheten inom klubben och deltar med flera lag från oldboyssidan (H60, H70 och H80) i seriespelet med andra klubbar i Småland.

Många oldboys inom klubben deltar också i olika tävlingar på riksnivå.

Säsongen 2021 var tänkt att starta med Vårmötet måndag 29 mars 2021 och med en tänkt spelstart i april 2021 under förutsättning att vi hade en spelbar bana och att SGF tillåtit tävlingsspel. Nu har dock restriktionerna ändrats och…

MÅNDAGSGOLFEN ÅTERSTARTAR i en coronaanpassad variant!

Från och med måndagen den 7 juni börjar vi spela Måndagsgolf igen och fortsätter därefter måndagen den 14, 21 och 28 juni innan vi tar uppehåll under juli. På samma sätt som i fjol Corona-anpassar vi dock spelformen enligt följande:

• Måndagsgolfen spelas som singel slaggolf i två klasser:
    Damer 22 år eller äldre och Oldboys 55 år eller äldre.
  • Som en match i matchen har vi även en lagtävling där resp 3- eller 4-boll utgör ett lag.
  • Anmälan sker via Min Golf och stänger kl 18:00 på lördagen före spelmåndagen.
    Max 96 deltagare enligt principen först-till-kvarn.
    Ange val av tee: 42, 46, 51 eller 56.
    Ange ev önskemål om tidig eller sen start.
    Ange i kommentarsfältet om det ev finns nära anhörig golfare som du samåker med.
  • Startlista publiceras senast kl 18:00 söndagen före speldagen. Första start kl 08:00.
  • Startavgift 40 kr. Betalas vid startkuren via Swish 123 272 92 83 till Växjö GK senast 30 min före start. Ange "Måndagsgolf + aktuellt speldatum"
  • Scorekort erhålles vid startkuren. Notera din och din markörs scorer på ditt eget scorekort. OBS! Byt ej scorekort med varandra.
  • Prislista presenteras via mail.
    Nytt för i år är att vi har ett scratchpris för bästa dam från tee 46 och ett scratchpris för bäste Oldboy från tee 56. Dessutom singelpriser och lagpris som tidigare år.
  • Priser är i form av presentkort som kan avhämtas i klubbens shop efter sista Måndagsgolfen.
  • Aktuella tävlingsledare och starters framgår av vårt tävlingsprogram och finns även noterade under resp tävling på MinGolf. OBS! Notera när du själv ska hjälpa till som starter i startkuren.

I övrigt kan vi nämna följande ur vårt tävlingsprogram som finns tllgängligt på vår hemsida.

• Seriespelet i Smålandsserien startar under juni månad.
  • Sommargolf kommer att genomföras 3 måndagar under juli.
  • Gubbaklubban kommer att starta i augusti och spelas 5 torsdagar under augusti-september.
  • Kristall Cup/Diamant Cup spelas på Växjö GK i september.
  • En höstutflykt tillsammans med damerna planeras i september.

Mer information om resp aktivitet kommer efterhand!

Höstmötesprotokoll finner du under länken mötesprotokoll.  Nytt tävlingsprogram (kommer feb/mars tävlingsåret) finns även anslaget på vår tavla på andra våningen i klubbhuset.

Våra medlemmar ser även som sin uppgift att på olika sätt stötta golfklubben genom ideella insatser. Det kan ske genom att vara funktionär vid tävlingar, golfvärd eller att utföra diverse arbeten på banan, byggnaderna mm. Kontakta gärna någon i kommittén för ytterligare information.

Betalningar till kommittén gör du enklast genom en överföring till bankkontot på Länsförsäkringar Bank 9024 3276 577. Ange ditt namn i meddelandefältet till mottagaren. En del banker vill ha ett - streck mellan clearingnummer och kontonummer. Prova med det om sifferraden enligt ovan inte fungerar.

Välkommen att trivas bland oss likasinnade golfare!
Kontakta någon i vår kommitté om du har några frågor!

Under vinterhalvåret pågår bridge, boule och padeltennis. Mer om detta hittar du via länken  Vinteraktiviteter-2019-2020

Vi hoppas att även ha vinteraktiviteter 2020-2021

2020-07-28 11:30 efter beslut om återstart av Måndagsgolf BjoSve