Regler för Dacketouren

Dacke Touren Golf

Dacke Touren är ett samarbete mellan golfklubbar som ligger i Kronobergs län. Samverkan ska erbjuda tävlingstillfällen som är anpassade för spelare i åldern 9 till 16 år med HCP 54 och lägre. Tävlingarna spelas under veckorna 18–24 och 33–39.

Syftet är

• Att tävling blir lika naturligt i golf som matchen/tävlingen är i andra är i idrotter
  • Att spelarna lär känna fler barn/ungdomar som är i samma ålder och spelnivå
  • Att de spelarna får träna på att spela på andra banor
  • Att spelarna lär sig tävla
  • Att klubbarna kan finna samverkan i andra delar av juniorverksamheten

Tävlingen genomförs som en lagtävling där de tre bästa resultaten från varje klubbs deltagare räknas. Det offentliggörs inga individuella resultat.

Vid ett tillfälle per säsong genomförs ett utökat arrangemang i samband med en spelomgång, en s.k. Dacketouren Major. Förutom själva tävlingen finns fler aktiviteter i form av spel på 30-, 50- och 100-banor, spel på korthålsbana, fika/korvgrillning, träning etc. Målgrupp är därmed också de spelare som inte kommit så långt i golfutvecklingen att de är mogna att delta på den vanliga tävlingen. Alla juniorer från de arrangerande klubbarna är välkomna. Inbjudan från arrangerande klubb sänds till övriga klubbar.

De medverkande klubbarna fördelar tävlingarna mellan sig och fastställer vid årets början årets schema. Tävlingen genomförs alltid över 9-hål, på söndagar och som en lagtävling. Spelare som tillhör klubbar som inte arrangerar en tävling är välkomna att vara med. Arrangerande klubbar genomför tävlingen efter de regler för genomförande som är överenskommet.

Varje klubb har en eller två utsedda personer som ansvarar för genomförande av tävling när spelomgång sker på den egna klubben samt ansvar för att anmäla lag till klubb som arrangerar spelomgång.

Dacketouren sköter kommunikation genom en Facebook sida med namnet Dacketouren – Golf.

Tävlingsschema 2018

Omgång

Tävling

Klubb

Ansvarig

Premiär

Uppehåll för sommarlov

Final

CG, DA

Startlista publiceras under fredagen samma vecka som tävlingen spelas på och finns på Dacke Tourens FB-sida med adress: https://www.facebook.com/Dacketouren-Golf-369467550235659/

Korta frågor och svar kring Dacke Touren

Vem får vara med?

Tävlingen är öppen för spelare mellan 7 år och 16 år med HCP 54 och lägre.

Hur spelas tävlingen?

De tre bästa resultaten från varje klubb räknas samman och blir till lagets resultat. Klubbens resultat över alla omgångar summeras och den klubb som har flest antal poäng totalt vinner.

Hur många hål spelas och från vilken tee?

Tävlingen sker över 9-hål. Spelaren får själv välja vilken tee den vill spela ifrån?

Hur sker lottningen (sammansättningen av bollar)?

Den klubb som sätter samman startlistan försöker sätta samman spelare med samma ålder och HCP.

Får en vuxen följa med?

Självklart. Tanken är att deltagarna ska kunna spela själva. När förälder är med är det som guide och hjälp för att spela säkert och att följa reglerna. Vi stöttar alla spelare i bollen för att skapa en trevlig upplevelse. Det är inte tänkt att medföljande vuxen ska coacha spelarna till låga resultat.

Hur många spelare får vara med?

Vi planerar för ca 1 h startförbud och vi får då plasts med 24 spelare, 8 per klubb. Om en klubb kommer med färre ges de plasterna till spelare på andra klubbars reservlista.

Vad kostar det att vara med?

Startavgiften är 20 kr per spelare och då ingår tävlingen, polletter för uppvärmning. Avgiften betalas i samband med att scorekortet delas ut. Vi tre tillfällen kommer vi att göra ett större arrangemang med fler aktiviteter och för alla juniorer.

Kommer det att vara några individuella priser?

Alla spelare som går på sitt HCP eller bättre får en golfboll.