Söndagsspel

Målet är att de som är sugna på att spela samlas på söndagseftermiddagen för att spela tillsammans. Aktiviteten utgår från att en ledare från träningen som sker på lördagar leder spelträningen. För de barnen som kommit så långt i utvecklingen att de kan spela själva på stora banan kan göra detta men får då själva eller med hjälp av en vuxen/ledare boka starttider på egen hand.

Söndagstävlingen/Dacketouren

Dacketouren är ett samarbete mellan golfklubbarna Alvesta GK, Glasrikets GK och Växjö GK. Tävlingen är öppen för barn upp till 16 år och som har HCP54 och lägre. Totalt spelas 14 omgångar som nästan är jämt fördelade mellan klubbarna. Vid tre tillfällen, ett för varje klubb, kommer vi genomföra en speciell omgång till vilken alla juniorer som är med att träna bjuds in. Under eftermiddagen kommer deltagarna att kunna göra en massa roliga saker tillsammans. Inbjudan sker till varje arrangemang.

Tävlingen Dacketouren spelas som en lagtävling där respektive klubbs tre bästa resultat, poängbogey, över 9-hål räknas samman. Den klubb som totalt har samlat ihop flest poäng vinner årets upplaga. Samling sker normalt på arrangerande klubb kl 15.30 och första start sker sedan kl 16.00. Anmälan till tävlingen sker till klubbens tränare under de träningar som sker på vardagar. Varje klubb har 8 plaster till tävlingen men om någon klubb kommer färre spelare än 8 kan en klubb komma med fler spelare än 8.