Grönt kort

När har man tagit sitt gröna kort?

Det fina med golf är att alla kan möta alla, oavsett ålder och spelförmåga. Det första steget att klara av det Gröna Kortet.

Genom att vara aktiv och delta på klubbens träningar och övriga aktiviteter samt tränar aktivt på egen hand så vågar vi lova att du inom kort har fått ditt Gröna Kort.

När får jag Grönt Kort?

Du får Grönt Kort och handicap 54 när du klarat 45 slag på vår korthålsbana och scorekortet är intygat av en annan golfspelare. När du klarat detta hör du av dig till Fredrik och då får du ett eget Golf-ID (nybörjar-ID) som registreras i GIT, golfens IT-system. Med ditt Golf-ID kan du sedan själv sänka och höja ditt handicap när du är inloggad på dina sidor i Min Golf på golf.se

När du kommit så här långt gäller det nu att du kommer ut på den stora banan och börja spela där.
De första rundorna du spelar på den stora banan kallas för fadderrundor och genomförs tillsammans med en erfaren golfare som kan hjälpa dig med de viktigaste delarna i spelet golf. Här ska ni prata om:
- Säkerhet
- Banvård
- Vett och etikett

Kravet för att vara fadder är att du har minst 36.0 i hcp och varit golfare i några. Tänk på att du som fadder ska känna dig redo att vägleda en annan person in i golfens värld.
Har du ingen fadder att spela med är du välkommen att höra av dig till oss på klubben så kan vi hjälpa dig att hitta en bra fadder!

Vad händer sen?

Då börjar resan ner mot 36 i hcp och därmed officiellt hcp. Du spelar med en vän/fadder som noterar din score och när den är bättre än 18 poäng (9 hål) eller 36 poäng (18 hål) sänks ditt handicap. Den du spelar med verifierar ditt resultat.

Välkommen in i Golfens värld!