Om Paragolf

Runt om i Golfsverige strävar man efter att alla som vill ska kunna spela golf. Funktionsvariationer, såväl fysisk som psykisk, är alltså inget hinder i sammanhanget!

Inom Paragolfen arbetar man med golfutveckling, social utveckling, självkännedom, rörelseförståelse etc. hos personer med fysiska och psykiska funktionsvariationer.

 ”Golfen är en idrott där alla kan umgås på samma villkor och är en fantastisk källa till kraft, inspiration och glädje. Bläddra bland filmerna ovan och få inspiration om att se möjligheter istället för hinder med idrotten, oavsett förutsättningar.”

Verksamheten har funnits i Golfsverige sedan 1996. Sedan dess är det en integrerad del i Svenska Golfförbundets verksamhet.

Paragolfens spelsystem är idag uppdelat i två huvudkategorier, där kategori 1 består av de spelare med fysiska funktionsvariationer och kategori 2 för spelare med psykiska funktionsvariationer. På våra träningar och övriga aktiviteter är båda målgrupperna med samtidigt, för att främja den sociala interaktionen.