Paragolf

Välkomna till Paragolfsektionen på Växjö Golfklubb! På följande sidor kommer Du finna all information om Paragolf som Parasport, Växjö GK:s Paragolfverksamhet, kontaktuppgifter och mycket mer.

Växjö Golfklubb tog 2009 vid sitt 50 års jubileum beslut om Golf för alla. Efter tio händelserika och roliga år med Paragolfverksamheten ser vi fram mot nya utmaningar 2020-2030.

Vi, precis som Svenska Golfförbundet, anser att alla som vill ska kunna spela golf. I Sverige finns idag bredd- och elitverksamheter för dig som antingen tillhör den fysiska eller psykiska kategorin inom Paragolf.

På Växjö Golfklubb bedrivs nu en av Sveriges mest utvecklande verksamheter. Vi har över 10 års erfarenhet av att lära ut golfidrott till våra målgrupper och vi strävar alltid efter att utvecklas.

Nu har vi en träningsgrupp med 6 deltagare. Tre av deltagarna deltar i tävlingsverksamheten. Övriga ingår i breddverksamheten och jobbar där med sin personliga utveckling mot Grönt kort.

Vi tackar våra deltagare, föräldrar/ledsagare, tävlingsledare och samarbetspartner som gjort det möjligt att utveckla verksamheten som den ser ut i dag. Ni är och kommer i fortsättningen vara en stor tillgång för oss och vår verksamhet!

Våra samarbetspartners är Svenska Golfförbundet, Smålands Golfförbund, Allmänna Arvsfonden, Växjö Kommun - Omsorgsförvaltningen och Kultur- och fritidsförvaltningen, Region Kronoberg, Smålandsidrotten, Smålands HIF, Idé- och Kunskapscentrum, FIFH, Funka för Livet Sports Camp, Funkibator, Smålands Parasportförbund m.fl.

Vår Verksamhetsplan för 2020 visas översiktligt i fliken ”Verksamhetsplan” till höger och innehåller flera roliga aktiviteter.

Är du intresserad att hjälpa till eller vara med på våra träningar? Hör av dig till Erik Lagerlöf tel. 072-729 39 59 eller vårt kansli tel. 0470-215 15.